Povestea "Info E-uri"

Începutul

Totul a pornit de la o necesitate: aceea de a căuta informații despre aditivii alimentari conţinuţi în produsele pe care le cumpăram. Și ce poate fi mai la îndemâna atunci când te afli în supermarket, decât cel mai îndrăgit gadget al românului - smartphone-ul

Cum soția mea, Alexandra, era hotărâta să își întocmească niște liste cu E-urile periculoase, și de mult bătea apropouri, întrebând dacă se poate realiza un astfel de program pentru telefon, am decis împreună să punem la bătaie timpul liber pentru a începe lucrul la o aplicație mobila.

Rolul meu era să fac partea tehnica, iar rolul soției era de a strângă informațiile necesare și de a ma ajuta să fac structura. Partea de "user experience" am conceput-o împreună.

Alternative ?

Ca orice om normal la cap, înainte de a te apuca să inventezi roata, cauți să vezi dacă nu a inventat-o cineva înaintea ta. Am găsit vreo 2 aplicații în limba română, excluzând din start aplicații scrise în alte limbi, nu din patriotism, ci din comoditate.

Din păcate, niciuna dintre aplicațiile existente nu avea funcțiile sau structura pe care le cautam.

Deci, singura soluție pentru noi a fost să reinventam roata, mai ales ca "rotile" sunt specialitatea mea.

Tehnologii folosite

Am preferat să folosesc tehnologii deja cunoscute, care în mod convenabil, îmi permiteau să construiesc o aplicației într-un timp scurt, cu o plaja larga de platforme mobile suportate, cel mai important însă - folosind același cod de baza.

Aplicația fost dezvoltata folosind tehnologii web precum HTML5, CSS, JavaScript, PhoneGap și jQuery Mobile.

Platforme suportate

Există planuri pentru a fi suportate toate platformele mobile existente pe piață, dar momentan sunt suportate doar următoarele: Android, WebOS, Symbian.