De ce ne place KFC?


V-ați întrebat vreodată de ce ne plac mancarurile de la KFC? Eu da! De ce? Pentru ca genul lor de preparate nu sunt tocmai pe gustul meu. Nu, nu vorbesc de faptul ca sunt fast-food, deși poate și acesta ar fi un motiv suficient ca sa le evit, dar nu este. Mănânc ocazional fast-food pentru ca îmi place. Știu, nu sunt perfecta. 🙂

Nu sunt fan pui pane, nu sunt fan pui în general, de asta nu ar fi trebuit sa îmi placa în mod deosebit nici sa mănânc la KFC și totuși o fac! Tare ciudat…

Fiind într-un fel de „cura de slabire”, am fost nevoită sa aflu cam cate calorii au produsele lor așa ca am început sa caut. Perseverenta din fire, munca mea a dat roade și am pus mana pe Meniul KFC rev. 3_09.9.03.2018, un pdf de 46 de pagini în care, dacă dai o simpla căutare după glutamat, găsești cuvântul de 100 de ori. Puțin? Mult? Voi decideti!

M-am decis sa aprofundez problema și nu a durat mult. Iată primul aliment:

„PUI

1 buc. 80g

2 buc. asortate 160g

3 buc. asortate 240g

Ingrediente: bucata de pui; faina de grau; uleiuri vegetale (de rapita si floarea-soarelui, contine antioxidanti: esteri ai acizilor grasi si acid ascorbic si extract de tocoferol; antispumant E900); amestec pentru marinare: stabilizatori tripolifosfat, difosfat si polifosfat de sodiu, sare cu continut de agent antiaglomerant ferocianura de sodiu, potentiator de aroma glutamat monosodic, ulei vegetal de palmier cu continut de corector de aciditate acid citric; apa; amestec pentru impesmetare: lapte praf degresat, zer praf, ou deshidratat praf, ulei vegetal de palmier, potentiator de aroma glutamat monosodic, sare, piper negru macinat si piper alb macinat, usturoi pudra, ardei dulce rosu, ulei vegetal de rapita.”

Potentiator de aroma de doua ori, de doua ori???? Pai… da… si în amestecul pentru marinare și în cel pentru impesmetare ca să fie siguri ca ne place și sa exclamam „Vaaaai, KFC-ul are cel mai delicios pui”! Și nu este singurul produs, nici măcar meniurile de copii nu scapa.

Redundant sa mai spun ca „impesmetare” nu exista în DEX, ușor malitios poate.

Problema cu glutamatul, dincolo de efectele nocive asupra organismului, o reprezintă inselatoria; îți pacaleste pur și simplu creierul spunandu-ti ca acel produs este gustos. Nu este, e doar fata Morgana a industriei alimentare, un miraj gustativ în cazul de fata. Și ca lucrurile să fie roz da și dependentă.

Deși frumoasa povestea restaurantului, stau și ma întreb oare Colonelul folosea și el monoglutamat de sodiu?

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.